J. H. Erkon kirjoituskilpailun voittajaksi Pauliina Kallio

J. H. Erkon kirjoituskilpailun on voittanut Helsingissä asuva Pauliina Kallio. Toiselle sijalle sijoittui Maria Bešlić Oulusta, ja jaetulle kolmannelle sijalle sijoittuivat Pihla Tammisto Helsingistä ja Mirjami Sirén, joka on kotoisin Oulusta ja asuu Kauniaisissa.

Kilpailu järjestettiin 66. kerran ja kilpailulajina oli tänä vuonna proosa. Kilpailuun osallistui 182 alle 30-vuotiasta kirjoittajaa. Tulokset julkistettiin Helsingin kirjamessuilla Töölö-lavalla torstaina 27.10.

Kilpailuraadin muodostivat kirjailijat Magdalena Hai ja Harry Salmenniemi, Kallion lukion opiskelija Johannes Helama sekä raadin puheenjohtaja, kirjailija Hanna-Riikka Kuisma.

“Kallion novellin rakenne on tiivis ja kirkas, teemat syvenevät loppua kohden. Raskaat aiheet, vaikea äitisuhde ja kolonialismi sulavat tehokkaan, paikoin runollisen kielen ansiosta kertojan keveään arkikuvaukseen hetkellisyydestä ja irti päästämisestä”, raati luonnehtii Kallion voittonovellia.

J. H. Erkon kirjoituskilpailuun voivat osallistua alle 30-vuotiaat kirjoittajat, jotka eivät ole vielä julkaisseet esikoisteostaan. Kilpailua järjestävät yhteistyössä Suomen Nuoriso-opisto, Suomen Nuorisoseurat ja Nuoren Voiman Liitto.

Tutustu kirjoittajiin ja tekstinäytteisiin täällä: https://nuorenvoimanliitto.fi/uutiset/j-h-erkon-kirjoituskilpailun-voittajat-esittaytyvat-kilpailun-ykkossijalle-pauliina-kallio

Web design Groteski