Palkitut

Kirjoituskilpailun 1997 tulokset

J.H.Erkon kilpailun innokkaasta osanotosta (11 000 sivua 454 kirjoittajalta) päätellen runous vuonna 1997 pysäyttää ja kiinnostaa. Moni haluaa sen kautta sanoa sanansa maailman menosta.

Huoli suomalaisten vapaa-ajankäytön pinnallisuudesta tai lyhytjännitteisyydestä näyttää turhalta. Kirjallisilla harrastuksilla on yhä sijansa luku- ja kirjoittajakansan viestintäavaruudessa.

Tämänkertaiselle tarjonnalle oli ominaista se, että parhaat kirjoittajat ovat kirjallisesti sivistyneitä ja koettavat vaalia eurooppalaisen kulttuurin perinteitä. Runoissa elävät kirjallisuuden ja filosofian klassikot, tieteet ja taiteet, mytologia ja maailmanmatkailu.

Kilpailussa jaetaan palkinnot seuraavasti:

1. Markku Paasonen, Helsinki, 15 000 mk

Paasosen monipuolinen tietopohja ja kirjallisuuden tuntemus yhdistyvät elämykselliseksi runoudeksi. Hän on sanojensa mukaan kielen alkemisti, joka tutkii aineen ja hengen olemusta ja niiden muodonmuutoksia.

2. Johanna Venho, Helsinki, 10 000 mk

Venhon runot ottavat maailman haltuun iloiten, haltioituen. Lapsuusmuistoista löytyy intensiivinen nykyisyys, rakastetun katseesta oma minuus.

3. Ulla Lehtonen, Helsinki, 5 000mk

Lehtosen runot seuraavat kielen mutkallisia polkuja, etsivät uusia, ennennäkemättömiä reittejä ja leikkivät sanojen kokeilemattomilla mahdollisuuksilla.

Kunniamaininnan saavat:

Teemu Haataja, Sundbyberg, Ruotsi

Riikka Kalsi, Rovaniemi

Kilpailun raati:

kirjailija, fil.toht. Tero Liukkonen (pj), fil.toht., kirjallisuudentutkija
Liisa Enwald, kirjailija, kriitikko Jukka Koskelainen sekä fil.lis. Pirkko Heikkinen (siht.)

Web design Groteski